Då är det roligt att gå till sin tandläkare i Täby

Den som tycker att det är roligt att gå till sin tandläkare i Täby har sannolikt varit mycket noggrann med att gå på sina reguljära undersökningar varje år.

Visste du att det kan vara riktigt kul att gå till tandläkaren? Faktiskt är det så att ju oftare man går till tandläkaren, desto roligare blir det. Dels vänjer man sig vid situationen, dels blir det mindre sannolikt att man behöver göra smärtsamma åtgärder som att laga hål. Täta tandläkarbesök minskar nämligen risken för att små kariesangrepp ska utvecklas till stora hål.

Anledningen till att det är så, är att tandläkaren hinner få syn på kariesangrepp redan i ett tidigt stadium. Detta har flera fördelar för patienten. Att laga ett mindre kariesangrepp är i princip helt smärtfritt, och går mycket snabbt. Därtill är det jämförelsevis billigt. Om kariesangrepp förblir oupptäckta kan situationen dock förvärras ganska snabbt.

Gå till tandläkare utan symptom

Det är alltså mycket fördelaktigt att besöka en tandläkare i Täby regelbundet. Minst en gång om året, gärna två. Detta handlar alltså om reguljära undersökningar som ska utföras oavsett om du känner av några symptom eller ej. Små kariesangrepp ger i regel inga symptom alls. Det är först när hålet blivit så stort att det nått fram till nerven i tanden, som du känner av det.

Du bör med andra ord inte vänta med att boka in en tid hos din tandläkare i Täby. Allra helst passar du på att göra en bokning av nästa undersökning när du ändå befinner dig hos tandläkaren. Avsluta ditt besök med att förhöra dig om lediga tider om ett halvår. Många tandläkare är så uppbokade att det är helt nödvändigt att ha så lång framförhållning.

4 Jul 2023

Välkommen till Allt om tandvård – din Guide till allt som rör tandvård, munvård, tandläkare och priser! Här får du råd om hur du bäst tar hand om dina tänder; både estetisk och medicinsk tandvård.