Tandimplantat Jönköping - har du rätt förutsättningar?

Att tappa sina tänder kan komma av olika anledningar. Dels så finns den vanliga orsaken där man helt enkelt skadat en tand och ser att denna lossnat. Det kan handla om idrott eller om att man exempelvis biter i någonting hårt. En annan orsak till att man tappar sina tänder är en sämre munhygien. Vilket kan vara väldigt stigmatiserande och svårt att hantera.

Att tappa tänderna som en följd av att man inte skött dem på rätt sätt skapar problem och kan ge upphov till att skam och isolering. Det är emellertid viktigt att säga att det A) kan drabba egentligen vem som helst - tandlossning har ett långt förlopp och kan vara väldigt svårt att upptäcka - och B) att det idag finns utmärkta lösningar för att även fortsatt kunna leva ett normalt liv.

Fördelar med att välja tandimplantat

Med tandimplantat i Jönköping kan du få ett normalt liv igen och detta utan att det syns att det inte är dina riktiga tänder - eller att det känns för dig i din vardag. Till skillnad från tandproteser så blir tandimplantat i Jönköping en permanent lösning där en tandläkare skruvar fast skruvar av titan i käkbenet. I dessa fäster man sedan de kronor som tillverkas för dig - och med dina tänder (storlek och färg, exempelvis) som mall.

Titan är ett material som välkomnas av kroppens vävnad och detta innebär att skruvarna som fästs i käkbenet också kan växa fast. Detta innebär i sin tur att tandimplantat blir en lösning som ger dig en framtid med riktiga tänder - även om de är konstgjorda. För att tandimplantat ska vara ett alternativ så krävs det först och främst en gedigen och grundlig undersökning och där primärt styrkan i käkbenet blir avgörande. Exempelvis rökare kan i och med detta bedömas som sämre kandidater för tandimplantat i Jönköping då just rökning försvagar käkbenet.

Hur ser det ut för dig och vilka förutsättningar har du? Boka in en tid hos en tandläkare och få svar på den frågan. Klar står att tandimplantat är en perfekt lösning för de med rätt förutsättningar.

24 Oct 2022

Välkommen till Allt om tandvård – din Guide till allt som rör tandvård, munvård, tandläkare och priser! Här får du råd om hur du bäst tar hand om dina tänder; både estetisk och medicinsk tandvård.