Tandimplantat i Göteborg kräver extra omsorg

Tandimplantat i Göteborg kan bli räddningen efter en svår olycka med tandförlust som följd. Men det blir aldrig helt som vanligt. Du måste ta hand om din mun.

Modern tandkirurgi kan klara av det mesta. Även om du skulle slå ut alla tänderna i din mun och krossa delar av käken kan det mesta återuppbyggas med hjälp av olika implantat. Det är ett stort arbete. Vissa saker behöver göras på sjukhus, men det mesta går att göra på tandläkarkliniker med kompetens på tandimplantat.

När dina implantat är på plats kan du återgå till ett i stort sett vanligt liv. Du kan äta, skratta, prata och le som vanligt utan att ha smärtor eller tänka på hur du ser ut. Dina implantat ser ut som dina gamla tänder – eller bättre – och du behöver inte lida mer. Men du behöver ta hand om dina implantat väl.

Tandimplantat är inte helt och hållet som dina gamla tänder

Även om tandimplantat känns som dina gamla tänder, och ser ut som dem, så finns det skillnader som du måste ta hänsyn till. De behöver mer omsorg så du inte får inflammationer i munnen. Dina naturliga tänder är en del av dig på ett homogent sätt, men implantat är främmande föremål i din kropp vilket måste respekteras.

När du fått dina implantat ska du vara mer noga än tidigare med regelbunden tandborstning samt att använda tandtråd. Om du röker eller snusar bör du genast sluta med detta. Du ska även kontakta tandläkare vid minsta tecken på inflammation.

12 May 2022

Välkommen till Allt om tandvård – din Guide till allt som rör tandvård, munvård, tandläkare och priser! Här får du råd om hur du bäst tar hand om dina tänder; både estetisk och medicinsk tandvård.