Akut och förebyggande tandvård

Undvik karies och dålig munhygien genom att gå till tandläkaren. Hos tandläkaren kan du även få akut vård om du till exempel slår ut en tand. Att ta hand om sina tänder förbättrar livskvalitén.

Det finns många anledningar att göra ett regelbundet besök åtminstone en gång om året hos din lokala tandläkare i Solna. Då får du dels reda på om allt är som det ska med dina tänder, men också tips och instruktioner för hur du kan få en bättre munhälsa totalt sett. Ofta handlar det om att man slarvar med att göra rent mellan tänderna med tandtråd. Ett annat vanligt misstag är att man borstar för hårt och därmed sliter på tandköttet. Tar du inte hand om dina tänder är risken att du behöver besöka din tandläkare mer än vad du kanske egentligen vill och behöver. Det är bättre att sprida ut besöken till när du verkligen behöver det.

Om du slår ut en tand

Ibland uppstår det dock situationer som du inte kan förebygga med tandtråd och tandborstning. Det gäller olyckor. Om vintern är det halt på gatorna och ser du dig inte för kan du halka och till och med slå ut en tand. Den kan du tyvärr inte borsta tillbaka. Då är det enda alternativet att göra ett akutbesök hos tandläkaren för att få din tand lagad. Tack vare tandläkaren behöver du inte spendera resten av livet med en glugg istället för framtänder. Men borsta ändå tänderna noga, för säkerhets skull.

25 Jan 2021

Välkommen till Allt om tandvård – din Guide till allt som rör tandvård, munvård, tandläkare och priser! Här får du råd om hur du bäst tar hand om dina tänder; både estetisk och medicinsk tandvård.