Bästa möjliga skötsel av tänderna

Om man vill ha en god tandhälsa med minsta möjliga problem, och behålla tänderna länge, bör man besöka tandvården regelbundet. Men det är inte bara en tandläkare som man kan behöva ta hjälp av.

Det man ska göra i grunden för att hålla sina tänder friska och hela är att tänka på vad man äter och dricker. Man bör också sköta om sina tänder med tandborste, tandkräm och tandtråd. Men även om man gör det så behövs det ändå professionell hjälp då och då. Dels för att se hur skicket är på tänder och tandkött, och även för att se till att man sköter om sina tänder på ett korrekt sätt. Det kan vara lätt att falla ur rutiner eller att börja göra saker lite på sitt eget sätt. Dessutom kan man behöva variera sin tandskötsel beroende på ålder och livssituation.

Laga och rensa

Hur väl man än tar hand om sina tänder så händer det ändå att man får hål, att tänder går sönder eller att man får tandsten. Alla dessa bekymmer är det viktigt att man tar hand om eftersom de alla annars med tiden kommer ställa till med värk och ännu mer problem.

Tandsten är en sådan sak som man ibland kan se tydligt. Men ibland behövs det en genomgång av en tandhygienist i Solna för att få en ordentlig kontroll. Det gäller till exempel insidan av tänderna, som är svår att se själv. Tandsten som inte tas bort skapar inflammationer och med tiden tandlossning.

28 Dec 2020

Välkommen till Allt om tandvård – din Guide till allt som rör tandvård, munvård, tandläkare och priser! Här får du råd om hur du bäst tar hand om dina tänder; både estetisk och medicinsk tandvård.