Har du gluggar i munnen?

En olycka händer så lätt, och man kan förlora tänder av många anledningar. Men du behöver inte ha gluggar i munnen, för du kan enkelt få nya tänder med hjälp av tandimplantat i Norrköping.

Tandimplantat gör det möjligt att tugga ordentligt och att få ett helt leende igen. En tandläkare kan hjälpa dig så att du exempelvis får snygga och hållbara tandimplantat i Norrköping, om du bor där. Du kan välja mellan olika populära alternativ, som bryggor, kronor eller tänder med titanskruv.

Tillhör du dem som sällan visar tänderna på ett foto, kan det bli annorlunda med den saken framöver. Det bästa är att du kan välja nyans på ditt tandimplantat, så att färgen matchar dina övriga tänder. Du får ett helt nytt leende.

Välj själv det tandimplantat du vill ha

Förr i tiden var det tandprotes som gällde, en hel lösgom som man kunde plocka ut när man ville. Då var många för fattiga för att ha råd att laga sina tänder, och man förlorade tänder genom exempelvis hål som inte lagades och som gav tandvärk. Tänderna drogs ut, helt enkelt. Tandhygienen var bristfällig och inget som man prioriterade.

Numera finns det många alternativ till proteser. Tänder med titanskruv passar där det finns en glugg. Har man tandstumpar, kan tandläkaren slipa ner dem och sätta konstgjorda kronor ovanpå, så att man får hela tänder igen. Bryggor ersätter flera tänder i rad. Även dessa implantat kan man få i en passande nyans, så du får i praktiken dina tänder tillbaka.

22 Dec 2020

Välkommen till Allt om tandvård – din Guide till allt som rör tandvård, munvård, tandläkare och priser! Här får du råd om hur du bäst tar hand om dina tänder; både estetisk och medicinsk tandvård.