Hitta rätt tandläkare

Dina tänder är en viktig del av din hälsa, men som ofta tyvärr blir bortglömda. Att hitta en bra tandläkare i Östermalm är inte heller svårt, utan det finns många bra att välja mellan.

Att gå till tandläkaren är tyvärr inte alltid något som blir prioriterat - vilket verkligen är synd. Tänk på allt dina tänder gör för dig, och hur viktiga dina tänker är. Det är allt mer normalt att skippa tandläkaren och alla brev som kommer om att det är dags att inspektera tänderna. Det kanske känns som att det är för dyrt, men om du tar hand om dina tänder kommer du att slippa stora problem. Du borde göra en kontroll av dina tänder varje år. Detta är viktigt för att förhindra att mindre problem blir större. Det är därför värt att hitta en bra tandläkare i Östermalm som du känner att du kan lita på. Att vara rädd för att gå till tandläkaren är rätt normalt, men om du hittar en tandläkare du kan lita på kommer det att gå enklare varje gång.

Privat eller folktandvården?

När det kommer till att gå till en tandläkare finns det två olika val - privat eller folktandvården. Folktandvården styrs av landstinget och betyder att det styrs av det parti som då sitter i landstingsfullmäktige. Privata tandläkare får själva sätta sina priser, men samma saker gäller som folktandvården till det årliga tandvårdsbidrag och att använda högskydskosnad. Det är dina preferenser som bestämmer vad som passar bäst för dig. Varje tandläkare är annorlunda, och du vill hitta något som passar dig bäst, och som du trivs med. Om du inte är nöjd med din nuvarande tandläkare är det bara att testa någon ny.

Ta hand om dina tänder

Att ta hand om dina tänder är viktigt, du kommer inte att få nya, så du måste ta hand om de tänder som du har. Men gör du det verkligen på rätt sätt? Borstar du dina tänder två gånger om dagen och minst 2 minuter varje gång? Detta är rekommendationen att du borde göra varje dag. Byter du ut din tandborste tillräckligt ofta? Detta borde du göra minst varannan månad för att fortsätta att ta hand om dina tänker på det bästa sättet. Ett annat tips är att du borde undvika att småäta mellan dina måltider. Detta eftersom det kan leda till kariesangrepp som gör att du får hål i dina tänder. Läs mer på denna webbplatsen: https://www.tandläkarehellsing.se

1 Apr 2020

Välkommen till Allt om tandvård – din Guide till allt som rör tandvård, munvård, tandläkare och priser! Här får du råd om hur du bäst tar hand om dina tänder; både estetisk och medicinsk tandvård.