Hur får man det perfekta leendet?

En glugg mellan framtänderna kan vara charmigt. Men om man inte själv tycker om det man ser i spegeln hjälper det inte att ens vänner har en annan åsikt. Vad kan man göra åt saken för att bli nöjd?

När det gäller självförtroende så kommer det framför allt inifrån. Men om man konstant tänker på att försöka hålla munnen stängd för att man inte vill att omgivningen ska se, då falnar leendet och det blir svårt att slappna av och vara riktigt glad. Något som inte behöver hända i dagens samhälle där forskningen går fort framåt och hittar nya enklare lösningar. Så det finns hjälp att få. I dag gör tusentals människor tandreglering för att få en finare tandrad och ett bättre självförtroende. Då inte bara kändisar utan vanliga människor som ger sig själva uppskattning och omtanke. Så varför inte satsa lite på sig själv för en gångs skull?

Pinsamt då, coolt idag

Om man var med på det ljuva 80- och 90-talet så vet man att tandställning var en av de skämmigaste sakerna någon kunde utsättas för. Särskilt under tonårstiden då utseende var allt. Att ha en tågräls i munnen var att automatiskt utnämnas till skolans tönt och en självklar källa till mobbning från klasskamraterna. Idag är det annorlunda. Nu kan det till och med vara coolt att ha en tandställning. Då dagens samhälle är mera inriktat på inre men även yttre skönhet. Men för att kunna vara cool måste man berätta för omgivningen att man har en tandställning då den fantastiskt nog inte är synbar för blotta ögat.

Hur fungerar det?

Tillsammans med specialisten går man igenom vad som ska göras för att man ska få det resultat som önskas. Digitalt kan man få se hur processen går till och hur tänderna ändrar sig successivt och hur de kommer att se ut när tandregleringen är klar. Man använder en transparent skena som ska sitta i hela tiden men som kan plockas ut när man ska borsta tänderna. Under kommande veckor byts den ut regelbundet tills tänderna sitter jämt och bildar en fin tandrad. De flesta tandläkare har öppet vanliga kontorstider men privatkliniker idag är mera flexibla. Så behöver man komma på andra tider eller kanske rentav på en helgdag så går det oftast att ordna. För att få mera information om hur man går tillväga kan man söka på exempelvis Invisalign. Då är det nya leendet endast ett klick bort.

19 May 2020

Välkommen till Allt om tandvård – din Guide till allt som rör tandvård, munvård, tandläkare och priser! Här får du råd om hur du bäst tar hand om dina tänder; både estetisk och medicinsk tandvård.