I Avesta finns de bästa tandläkarna

”Vart man sig i Sverige vänder, finns tandläkare som tar hand om dina tänder”. Det skulle kunna vara en slogan för tandläkare i Avesta och resten av Sverige.

Avesta ligger vackert beläget längs Dalälven i Dalarna. Att Avestaborna är dalmasar råder det inget tvivel om. Tvärtom, de är stolta över att vara dalmasar och har bland annat befäst det med att tillföra staden världens största dalahäst.

För att förstå hur hög Dalahästen är har man en skylt bredvid som visar hur högt Armand Duplantis världsrekord i stavhopp är. För att lyckas hoppa över Dalahästens 13 meter behöver Duplantis skaffa en betydligt längre stav. Dessutom väger dalahästen ca 67 ton, så det är inte en häst man rubbar i en handvändning. Dalahästen är med andra ord lika stabil och pålitlig som tandläkaren i Avesta.

Tandläkare för alla

Behöver man tandvård i Avesta kan man vara säker på att man får en bra behandling. Oavsett om det är en akutbehandling, en vanlig kontroll eller en längre behandling så blir man väl omhändertagen.

Alla är välkomna hit – från det minsta barnet som fått sina första tänder, till de äldsta invånarna i staden. Att ge en stabil och trygg tandvård för alla patienter är viktigt eftersom munhälsan spelar roll för hur en människa mår. Att man funnits i staden sedan 70-talet visar på trygghet och förtroende hos Avestaborna. Här får patienterna hjälp med allt från tandreglering till tandlossning. Tandläkarna har lång erfarenhet och är alltid pålästa om den utveckling som sker inom det dentala området.

15 Dec 2021

Välkommen till Allt om tandvård – din Guide till allt som rör tandvård, munvård, tandläkare och priser! Här får du råd om hur du bäst tar hand om dina tänder; både estetisk och medicinsk tandvård.