När lagningar inte hjälper

Långvariga problem med tänder kan få besvärliga konsekvenser. Fortsatta problem med en tand kan betyda att det är dags för ett implantat. Att ersätta en svårt skadad tand är ofta en lättnad.

Tänder är väldigt bra att ha men ibland är de samtidigt en plåga. De går sönder och de gör ont. För att fungera som tuggredskap behöver de vara i bra form. För det mesta fungerar det med den dagliga tandvården och med något tandläkarbesök om året.

Ibland händer det saker som gör att en tand inte längre kan räddas. Du kan ha lagat den flera gånger, men den fortsätter att gå sönder och blir infekterad. Den kan ha vuxit snett en längre tid och det börjar bli svårt att tugga rätt. Du kan få värk i käken pga felaktig tandställning.

Implantat är en permanent lösning på svåra tandproblem

Ett tandimplantat gör du vanligen bara en gång. Det är en ganska lång process, men resultaten brukar alltid bli väldigt tillfredsställande. Ett tandimplantat kan ersätta en skadad tand men också en tand som faktiskt fattas. Om du en längre tid har en tandlucka finns också risken att övriga tänder börjar placera sig felaktigt.

Ett implantat börjar med en skruv. Den sätts fast i käkbenet och sedan behöver den växa fast där. Det kan göra lite ont till att börja med men det går snabbt över. Medan den processen pågår har man redan tagit mått för själva tandimplantatet och börjat tillverka tanden. Läs mer om tandimplantat på denna hemsida: tandimplantatsolna.se

När allt är läkt sätts implantatet fast och du har en ny tand.

20 Apr 2021

Välkommen till Allt om tandvård – din Guide till allt som rör tandvård, munvård, tandläkare och priser! Här får du råd om hur du bäst tar hand om dina tänder; både estetisk och medicinsk tandvård.