Tänder kan ersättas

Det kan vara charmigt med en liten glugg mellan tänderna, men när det fattas tänder, kanske flera stycken, är det både trist och besvärligt. Det är lätt avhjälpt med ett tandimplantat.

När man skadar sina tänder eller förlorar dem av någon anledning, finns det all anledning att göra något åt sitt bett. Det kan vara ett stort hinder i sociala sammanhang att inte ha alla sina tänder i behåll eller att de är fula. Det är ju tråkigt om man inte kan vara sig själv, le och skratta på foton och på fester tillsammans med sina vänner. Kontakta en bra tandläkare i närheten. Exempelvis görs det många tandimplantat i Malmö, och du har inget att förlora på att söka en tandläkare som kan fixa bryggor eller kronor i din mun. Det är en estetisk fråga att man vill se så bra ut som möjligt, och en hälsofråga att man kan äta ordentligt.

Protes eller inte

Forna tiders lösa tandproteser är det många som minns. Det kan vara ett bra alternativ för någon som inte vill göra stora ingrepp i munnen, men faktum är att en protes kan glappa, skava och kännas otrevlig, även om man har provat ut den väl. För en äldre människa som är sjuk och inte kan meddela sig så mycket, och som ändå har en del tänder kvar, är det ibland bättre att äta med de tänder man har än att skaffa protes. Det finns tandläkare som tycker att detta är mest humant och det som ger minsta möjliga lidande.

Olika alternativ för implantat

Nu finns det ett flertal bra alternativ för att ersätta tänder. Det finns implantat som kallas kronor, och flera tänder tillsammans kallas bryggor. Man slipar ner befintliga tänder och sätter kronor ovanpå för att få tillbaka tandens ursprungliga utseende. En brygga eller bro består av flera tänder som sitter mellan friska stödtänder, och det är nästan omöjligt att se att det är implantat. Konstgjorda tänder kan även fästas en och en med titanskruvar. Det är en säker metod att få tänderna att sitta riktigt fast i käken. Det är skönt att ha snygga tänder som känns som egna. Omgivande vävnader växer ihop med titan, så det är ett speciellt, biokompatibelt material. Man slipper vidare problem, samtidigt som man får ett vackert leende. Forna tiders tandläkarskräck kan du glömma. Din tandläkare i Malmö är mycket pedagogisk och du kan känna dig helt trygg som kund där. För mer information om tandimplantater tipsar vi att besöka denna sida: https://www.tandimplantatmalmö.se

24 Jul 2020

Välkommen till Allt om tandvård – din Guide till allt som rör tandvård, munvård, tandläkare och priser! Här får du råd om hur du bäst tar hand om dina tänder; både estetisk och medicinsk tandvård.