Tandhälsa är viktigt

Att sköta tänderna är viktigare än vad man kanske tror. Det är kanske inte förrän man råkar ut för problem som man inser detta. Tandvärk är rent plågsamt och bör undvikas till nästan varje pris.

Att ha en tandläkarklinik som man kan vända sig till i alla väder är en stor trygghet. Stressen när något händer akut och man snabbt behöver boka en tid kan vara stor. Det gör ont och man ser inte fram mot det stundande besöket, fast man vill ändå komma dit så snart man bara kan. En egen tandläkare är lika bra även till vardags, så att säga. Den årliga genomgången är viktig också den. Vare sig den nu följs av fler besök eller av tandstensfix och polering enbart. När man känner personalen och litar på deras kompetens blir besöken både enklare och roligare. Ändå finns det något som är viktigare, och det är vad du gör med dina tänder varje dag.

En god tandvårdsrutin besparar dig onödiga besvär

Om du tar hand om dina tänder på rätt sätt mår de bättre. Till att börja med är det viktigt för tänderna att man äter rätt. Att inte småäta och att minska på socker i både mat och dryck ger goda resultat. Sedan ska vi nämna tandborsten. Den är ett hjälpmedel och den ska användas, gärna tillsammans med tandtråd eller stickor, dag efter dag. Det är betydligt enklare och behagligare att sköta tänderna än att sitta med karies och tandlossning och tillbringa timmar hos din tandläkare. Fast det är tur att de finns!

23 Nov 2020

Välkommen till Allt om tandvård – din Guide till allt som rör tandvård, munvård, tandläkare och priser! Här får du råd om hur du bäst tar hand om dina tänder; både estetisk och medicinsk tandvård.