Tandreglering som är dold för omvärlden

Utför man en fysisk förändring så vill man ibland att det ska gå så fort som möjligt. Eller att det ska synas så lite som möjligt under processen. Som exempelvis osynliga tandställningar.

När man är i behov av hjälpmedel löpande, eller under en kortare tid, så kan man ofta välja om man vill att det ska vara ett dolt hjälpmedel eller ett fullt synligt. I den synliga skaran kan man exempelvis sätta glasögon, medan man i den dolda skalan sätter linser. Hörapparater finns också synliga eller sådana som till och med kan opereras in. Men det finns även reglerande hjälpmedel som man kan välja att ha synliga eller osynliga, som till exempel olika stöd efter en operation eller olycka. Eller den osynliga tandställningen, till skillnad mot den synliga. Men vad man än väljer så är alla alternativ precis lika bra när det kommer till resultatet. Så det som avgör är vad man själv vill ha. Och vad man är beredd att betala för.

Smidig och osynlig

Om man väljer en osynlig tandreglering så innebär det att man inte får några förändringar i sitt utseende. Det kanske är något som många inte bryr sig om. Men för andra kan det vara hela skillnaden mellan att faktiskt göra tandregleringen eller ej. Och precis som med träning är den bästa tandregleringen den som blir av. Det är heller aldrig för sent att se till att korrigera ett bett som man inte är nöjd med. Tänder är inte så pass fasta utan att man med hjälp av en tandställning kan förflytta dem. Även om det är en förflyttning som alltid har en viss begränsning. Men även ett par millimeters förflyttning kan vara skillnaden mellan en fungerande tandrad och en med problem. Eller att ha ett bländande leende och ett leende som inte vill låta visa sig.

Enklare att stå ut

Tycker man att det är tufft med en synlig tandställning så kan det också göra att man vill skynda på processen. Eller att man helt enkelt avbryter innan resultatet är till fullo nått. Det finns därför många olika fullgoda anledningar till att man ska kunna erbjuda sina patienter olika alternativ när det gäller tandreglerande åtgärder. Med olika metoder och prislappar finns det något för alla att kunna välja bland. Och som tandreglerare ska man kunna finnas behjälplig med råd och kunskap, för att sedan låta det avslutande beslutet vara patientens val. Lär dig mer om Invisalign på denna sajt: https://www.invisaligngöteborg.se 

4 Nov 2020

Välkommen till Allt om tandvård – din Guide till allt som rör tandvård, munvård, tandläkare och priser! Här får du råd om hur du bäst tar hand om dina tänder; både estetisk och medicinsk tandvård.